500k – Arkitekturstudenter på KTH arbetar med hemmets livsresa

Idag har jag haft det stora nöjet att hålla en workshop med arkitekturstudenter tillsammans med arkitekt Karin Kjellson från Theory Into Pratice. Det gjorde vi utifrån vårt samarbete i projektet 500k, som initierats av Kod Arkitekter, och som handlar om att bebygga villastaden på nya sätt för att skapa möjligheter för fler att bo.  Jag har nyligen skrivit ett annat inlägg om 500k.

Studenterna fick arbeta med hemmets livsresa och utgå från befintliga villatomter och ett antal olika persona som vi tagit fram utifrån de användarstudier vi genomfört under arbetet med 500k. Det var en intressant övning där studenterna fick generera scenarier om vad som händer över tid på fastigheten: Vem/vilka bor där? Vilka nya förutsättningar och behov uppkommer över tid i takt med deras liv? Hur kan fastigheten användas och anpassas för att möta nya förutsättningar och behov?

Studenterna går andra året på arkitekturutbildningen och kommer under våren att göra ett arbete med ett bostadsprojekt där de kommer att undersöka boendet och hur det skulle kunna utvecklas utifrån dagens behov och möjligheter. De kommer att arbeta utifrån sex tomter i ett befintligt, äldre villaområde.

Stort tack till alla engagerade studenter för en spännande och intressant eftermiddag!

Jag ser fram emot att ta del av hur alla dessa studentarbeten kommer att utvecklas.

 

Det här är det trettonde blogginlägget i vår #blogg100 2017. 

Leave a Reply